Реєстрація Податкових накладних та Додатків 2 до Податкових накладних на нових формах, що вводяться в дію з 01.04.2016

Наказ: http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist/normativno-pravovi-akti/66323.html

Усі податкові накладні, у тому числі накладні, особливості заповнення яких викладені в пунктах 9 – 15 та 19 цього Порядку, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, та за формою, чинною на день такої реєстрації.

У зв’язку з цим у MEDOC будуть введені зміни до програмного забезпечення:

I. Буде відкрито можливість створення ПН-Дод.2 на діючих та уже на нових формах у періоді «Березень 2016» у модулі «Реєстр первинних документів» та «Реєстр виданих та отриманих податкових накладних» (FJ1201007 I FJ1201008, FJ1201207 I FJ1201208). Користувачі MEDOC матимуть можливість створювати нові форми ПН-Дод.2, вказуючи дату складання як Березень, так і Квітень для того, щоб подати такі документи на реєстрацію, починаючи із 01.04.2016.
II. Буде реалізовано функціонал створення нової версії бланку ПН-Дод.2 на основі діючої на даний момент форми ПН-Дод2 (FJ1201007 та FJ1201207).

Даний функціонал буде представлено у модулі «Реєстр первинних документів».
Користувач, виділивши потрібний документ діючої форми (ПН-Дод2) та використавши нову функцію «Створити на основі нову версію ПН» («Створити на основі нову версію Додатка 2») зможе отримати новостворений документ на новій формі бланку. Усі поля, які є однаковими у діючій та нових версіях бланків будуть автоматично перенесені у новий документ (Опис полів, які автоматично будуть перенесені із діючої форми у нову версію знаходиться у Таблиці 1)

Оскільки нові форми ПН-Дод.2 містять нові поля, які відсутні у попередній формі – то користувач зможе відразу при створенні задати значення нових полів для вибраних документів або групи документів


III. Буде реалізовано функціонал перетворення діючих форм ПН-Дод.2 у нові на етапі імпорту. Даний функціонал буде представлено параметром (за необхідності ввімкнення).

Перетворення форм буде відбуватись із форматів:
– XML («Для подачі у контролюючий орган»);
– XML («Для обміну звітністю»);
– DBF («Для обміну звітністю»).
Користувач матиме можливість у налаштуваннях програми ввімкнути опцію «Використовувати налаштування перетворення форм документів при імпорті 7-х версій ПН-Дод2», після чого виконати імпорт 7-х форм ПН-РК та отримати у MEDOC ці документи на нових формах документів.

IV. Буде розширено формат «Для обміну звітністю» (DBF) для можливості імпорту нових форм, доповнений новими полями (згідно нових версій бланків ПН-РК).

Формат опубліковано на офіційному сайті http://www.me-doc.com.ua/index.php?id=2234.

V. Опубліковано формат «Для обміну звітністю» (XML) для імпорту в ПЗ MEDOC нових форм ПН-РК. (http://www.me-doc.com.ua/index.php?id=2234).

VI. Опубліковано формат «Для подачі у контролюючий орган» (XML) для імпорту в ПЗ MEDOC нових форм ПН-РК. (http://www.me-doc.com.ua/index.php?id=2234).

ТАБЛИЦЯ 1. Список полів, що будуть автоматично перенесені із форми 7 у форму 8 при використанні функції «Створити на основі нову версію ПН»
/>
ТАБЛИЦЯ 2. Список полів, що будуть автоматично перенесені із форми 7 у форму 8 при використанні функції «Створити на основі нову версію ДОД2»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *